У домашніх умовах можна приготувати желе з готового концентрату або самостійно вичавленого фруктового соку, молока, вершків, какао. Консистенція десерту залежить від кількості желатину, доданого в суміш. Чим його більше, тим щільніше виходить желе. Для вегетаріанців існує альтернативний желирующий компонент - агар-агар. З ним солодкі ласощі набуває іншу консистенцію, стає більш пухким і м'яким, але форму тримає добре.
Принцип приготування десерту простий. Спочатку желе у вигляді гранул, порошку або пластинок опускають в холодну воду і підігрівають, постійно помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться. Потім рідину з'єднують з соком, морсом або молоком, розмішують і розливають по формах. Потрібної консистенції желе набуває в холодильнику.
Для приготування желе підійдуть різні соки, морси, компоти і навіть алкогольні напої.
Освоївши базові принципи, можна навчитися робити більш складні види желе: листкове, мозаїчне, мармурове. Ласощі подають в якості самостійного десерту, використовують для заливки тортів, пирогів або тістечок. Дрібно нарізане желе стане оригінальною прикрасою випічки. Для особливих випадків варто приготувати желе з додаванням алкоголю: шампанського, портвейну, хересу.
Написати відгук