Чай чорний з чебрецем Azercay Армуду Килим - мікс чорного чаю вищого гатунку і свіжо зібраного чебрецю. Аромат трав гірських схилів можна знайти в кожному ковтку чаю Азерчай із чебрецем. Дуже складно насититися цим вишуканим смаком! Цей продукт є сумішшю середньолистового завившого листя Orange Pekoe з ніжним листям чебрецю. Колір золотисто-червоний. Запах та смак - ніжний.
Чебрець має потогінну, спазмолітичну, відхаркувальну та протизапальну дію. Служить протикашльовим, ранозагоювальним, дезінфікуючим, антиревматичним засобом. Він заспокоює нервову систему, пригнічує кокову мікрофлору і патогенні гриби. Трава чебрецю містить ефірну олію (від 0,2 до 1,5%), флавоноїди, дубильні та гіркі речовини, камедь, тритерпенові кислоти (урсолова та олеа ;мінеральні солі.
Щоб розкрити всю красу чаю, необхідно дотримуватися правил заварювання. Особлива увага приділяється воді. Вода має бути м'яка, бажано джерельна. Воду не слід кип'ятити понад 10 секунд. А також не можна повторно використовувати кип'ячену воду. Найкраще використовувати не металевий, а фарфоровий чайник для заварювання.
До заварювання порожній фарфоровий чайник має бути добре зігрітий. Робиться це для того, щоб посилити екстрагування (вихід речовин чаю у воду). 2 чайні ложки чаю додають до 200 мл свіжої кип'яченої води і накривають кришкою. Щоб зробити чай більш насиченим, потрібно покрити чайник лляним рушником та почекати 6-7 хвилин.
Чорний чай з чебрецем Азерчай Армуду Килим упакований у подарункову жерстяну банку у формі традиційної склянки армуду для чаювання, яка є одні з основних і важливих елементів азербайджанської чайної культури. Зображення килима на склянці армуди символізує давню культуру.
Написати відгук