Чай займає перші позиції в списку напоїв. Його вживають і дорослі, і діти для втамування спраги в теплу пору року або для зігріву холодною зимою. Деякі чаї допомагають оздоровитися, омолодитися і навіть трохи схуднути. Різноманітність напою вводить в оману любителів чаю.

Види і сорти чаю

Історія цього напою починається з 2000 років до нашої ери. Чай був відкритий і вперше спробуваний в Китаї. Після цього напій почав поширюватися на Японію, країни Європи та інші континенти. Для того щоб зробити чай потрібні листя чайного куща. Максимально швидко і ефективно вони ростуть в теплому кліматі при достатній кількості вологи. Залежно від місця розташування чаю існує безліч його різновидів і сортів. Основна класифікація грунтується на таких видах:

  • білий;
  • жовтий;
  • каркаде;
  • червоний (улун);
  • пуер;
  • трав'яний;
  • фіточай.

Також в цю класифікацію потрапляє чай зелений і чорний. Ці два види є найпопулярнішими. Чай чорний піддається окисленню. Листочки чорні або темно-коричневі. При заварюванні напій стає помаранчевим або темно-червоним, набуває при цьому трохи терпкого присмаку. Зелений сорт не піддається такому окисленню. Він корисний для організму, так як містить безліч вітамінів, підвищує настрій, знижує кількість бактерій, виводить важкі метали.

Сорти можна визначати також за походження. Тому обов'язковою класифікацією є вказівка ​​місця, де вирощуються чайні листочки. За цим принципом виділяють три категорії - китайський, ассамський, камбоджійський. В першу групу відносяться чаї такого типу - китайський чай, японський, формозскій, в'єтнамський, індонезійський, грузинський і т.д. До ассамських відноситься індійський, цейлонський, кенійський, угандійський та інші. Остання група ґрунтується на суміші всіх перерахованих чаїв, вирощуваних в області Індокитаю.

Абсолютно всі виробники, у яких свої марки чаю, обробляють його за індивідуальними технологіями. Найпоширенішими вважаються розсипні чаї, що подаються в кількох помолах - крупнолистові, середньолистові, дрібнолистові. За способом упаковки товару виділяють такі види чаю:

  • У пакетиках. Таким чином, подається чай, перемелений в пил або дуже дрібні листки. Вони складаються в полімерні сітки або фільтрований папір. Наприклад, подарунковий набір чаю нерідко налічує декілька пакетиків, зазвичай з різними сортами. Такий чай легко заварюється, і листки не заважають при вживанні.
  • В'язаний (пов'язаний). Це унікальний чай, для якого використовується листя різних сортів. Їх засушують, формують і замотують ниткою. До складу такого чаю часто додають трави і квіти, які підсилюють смак і аромат.
  • Гранульований. Після окислення чайні листки пропускають через обертовий валик з маленькими зубчиками. Листки ріжуться і скручуються. Щоб напій був смачним, використовуються перший-п'ятий листки включно. Цей різновид відрізняється яскравим кольором. Терпкий присмак чаю окупається за рахунок приємного аромату.
  • Пресований. Розділяється на цегляні, таблетовані та плиткові. Для створення такого чаю використовуються нижнє або старе листя і пагони чайної рослини. У нього виражений терпкий смак, слабкий аромат і трохи тютюновий відтінок. У нього високий термін зберігання.
  • Розсипний (байховий). Є найпопулярнішим видом чаю, який видається в трьох типах - цільнолистовий, середньолистовий, подрібнений.
  • Розсипний (трав'яний). Виготовляється за такою ж системою, як і байховий. До складу входить не чорне або зелене чайне листя, а різні трави. Він заспокоює, позитивно впливає на організм.

Як правильно заварювати чай

Фруктовий чай, чорний, червоний або будь-який інший чай можна і потрібно вживати кожній людині. Він покращує стан серцево-судинної системи. Рекомендується вживати напій кілька разів на день, але щоб його корисні властивості максимально розкрилися, його варто правильно заварити.

Кожен сорт чайного листя заварюється і вживається за індивідуальною технологією. Рекомендується використовувати очищену воду. В умовах міста бажано брати відфільтровану. Щоб чайна церемонія стала справжньою і схожою на справжню китайську процесію, рекомендується брати порцеляновий посуд.

Для заварювання чаю потрібно поставити воду на вогонь і чекати моменту, коли з'являться перші бульбашки на дні. Листя можна заварювати кип*ячою водою, так як інакше аромат і букет розкриється неналежним чином і буде неповноцінний смак. Заварений чай обов'язково повинен настоятися кілька хвилин, щоб напій став ароматним і смачним. Після цього можна вживати чай маленькими ковтками.

В інтернет магазині siverprod.com.ua ви можете купити чай оптом. Доставка по всій Україні. Ціна вас здивує!

Добір за параметрами
Всього 274
Ціна
Від
до



ЧАЙ

ЧАЙ

Чай займає перші позиції в списку напоїв. Його вживають і дорослі, і діти для втамування спраги в теплу пору року або для зігріву холодною зимою. Деякі чаї допомагають оздоровитися, омолодитися і навіть трохи схуднути. Різноманітність напою вводить в оману любителів чаю.

Види і сорти чаю

Історія цього напою починається з 2000 років до нашої ери. Чай був відкритий і вперше спробуваний в Китаї. Після цього напій почав поширюватися на Японію, країни Європи та інші континенти. Для того щоб зробити чай потрібні листя чайного куща. Максимально швидко і ефективно вони ростуть в теплому кліматі при достатній кількості вологи. Залежно від місця розташування чаю існує безліч його різновидів і сортів. Основна класифікація грунтується на таких видах:

  • білий;
  • жовтий;
  • каркаде;
  • червоний (улун);
  • пуер;
  • трав'яний;
  • фіточай.

Також в цю класифікацію потрапляє чорний і зелений чай. Ці два види є найпопулярнішими. Чорний піддається окисленню. Листочки чорні або темно-коричневі. При заварюванні напій стає помаранчевим або темно-червоним, набуває при цьому трохи терпкого присмаку. Зелений сорт не піддається такому окисленню. Він корисний для організму, так як містить безліч вітамінів, підвищує настрій, знижує кількість бактерій, виводить важкі метали.

Сорти можна визначати також за походження. Тому обов'язковою класифікацією є вказівка ​​місця, де вирощуються чайні листочки. За цим принципом виділяють три категорії - китайський, ассамський, камбоджійський. В першу групу відносяться чаї такого типу - китайський, японський, формозскій, в'єтнамський, індонезійський, грузинський і т.д. До ассамських відноситься індійський, цейлонський, кенійський, угандійський та інші. Остання група ґрунтується на суміші всіх перерахованих чаїв, вирощуваних в області Індокитаю.

Абсолютно всі виробники, у яких свої марки чаю, обробляють його за індивідуальними технологіями. Найпоширенішими вважаються розсипні чаї, що подаються в кількох помолах - крупнолистові, середньолистові, дрібнолистові. За способом упаковки товару виділяють такі види чаю:

  • У пакетиках. Таким чином, подається чай, перемелений в пил або дуже дрібні листки. Вони складаються в полімерні сітки або фільтрований папір. Чай легко заварюється, і листки не заважають при вживанні.
  • В'язаний (пов'язаний). Це унікальний чай, для якого використовується листя різних сортів. Їх засушують, формують і замотують ниткою. До складу такого чаю часто додають трави і квіти, які підсилюють смак і аромат.
  • Гранульований. Після окислення чайні листки пропускають через обертовий валик з маленькими зубчиками. Листки ріжуться і скручуються. Щоб напій був смачним, використовуються перший-п'ятий листки включно. Цей різновид відрізняється яскравим кольором. Терпкий присмак чаю окупається за рахунок приємного аромату.
  • Пресований. Розділяється на цегляні, таблетовані та плиткові. Для створення такого чаю використовуються нижнє або старе листя і пагони чайної рослини. У нього виражений терпкий смак, слабкий аромат і трохи тютюновий відтінок. У нього високий термін зберігання.
  • Розсипний (байховий). Є найпопулярнішим видом чаю, який видається в трьох типах - цільнолистовий, середньолистовий, подрібнений.
  • Розсипний (трав'яний). Виготовляється за такою ж системою, як і байховий. До складу входить не чорне або зелене чайне листя, а різні трави. Він заспокоює, позитивно впливає на організм.

Як правильно заварювати чай

Фруктовий, чорний, червоний або будь-який інший чай можна і потрібно вживати кожній людині. Він покращує стан серцево-судинної системи. Рекомендується вживати напій кілька разів на день, але щоб його корисні властивості максимально розкрилися, його варто правильно заварити.

Кожен сорт чайного листя заварюється і вживається за індивідуальною технологією. Рекомендується використовувати очищену воду. В умовах міста бажано брати відфільтровану. Щоб чайна церемонія стала справжньою і схожою на справжню китайську процесію, рекомендується брати порцеляновий посуд.

Для заварювання чаю потрібно поставити воду на вогонь і чекати моменту, коли з'являться перші бульбашки на дні. Листя можна заварювати кип*ячою водою, так як інакше аромат і букет розкриється неналежним чином і буде неповноцінний смак. Заварений чай обов'язково повинен настоятися кілька хвилин, щоб напій став ароматним і смачним. Після цього можна вживати чай маленькими ковтками.

Статті

Акційна пропозиція

ПРИЙМАЙ УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ТА ОТРИМУЙ ПОДАРУНКИ!!! ОБИРАЙ ЦУКЕРКИ АМЕТИСТ, ЦУКЕРКИ ШОКОБУМ, СНЕКИ, ЧІПСИ, ОЛІЯ, СОЄВІ СОУСИ!!!
Показати ще 12 товарів
категорії