Склад. Чай чорний крупнолистовий, шматочки ягід барбарису, пелюстки квіток гібіскусу подрібнені, ароматизатор Барбарис ідентичний натуральному.
Тип чорний чай
Вид розсипний
Розмір листя крупнолистовий
Смак з добавками
Вид добавки гібіскус, барбарис
Походження шрі-ланкійський чай
Вага 100 г
Тип упаковки картонна коробка
Зберігання
- Упаковка – керамічна, скляна, металева банка (з харчової жерсті) із щільною кришкою чи спеціальний герметичний пакет із алюмінієвим напиленням усередині.
- Температура – ??чайний лист любить прохолоду. Нормальні умови зберігання чаю – кімнатна температура, проте ідеальні – легка прохолода +2+10 градусів.
- Вологість – чай легко вбирає вологу з повітря, тому його потрібно зберігати у сухому місці. Не можна зберігати у навісних шафках над газовою плитою або мийкою, де вологість підвищена.
- Світло – чай дуже чутливий до впливу прямих сонячних променів, тому слід подбати про те, щоб ємність із чаєм не пропускала світло, а скляні ємності слід зберігати у темній шафі.
- Запахи - сухий чайний лист має підвищену здатність вбирати будь-які запахи, тому зберігати чай потрібно в місцях, де присутність сторонніх запахів виключена або хоча б мінімальна.
Приготування
- Якість води – для приготування чаю потрібно використовувати якісну м'яку воду: джерельну, бутильовану, очищену або у крайньому випадку відстояну водопровідну.
- Температура кипіння – оптимальна температура води для заварювання чорного чаю – 90-95С, зеленого – 70-80С. Воду слід закип'ятити (але не варити), а потім дати їй трохи охолонути.
- Кількість чаю – традиційна формула: одна чайна ложка сухої заварки (або один чайний пакетик) для кожної чашки плюс одна чайна ложка для заварника.
- Посуд – найкраще заварювати та вживати чай у керамічному посуді. Перед заварюванням посуд потрібно трохи прогріти, обдавши його окропом.
- Час настоювання – чорний чай заварюється в середньому 3-5 хвилин, у виняткових випадках (жорстка вода, холодне приміщення) – 10-12 хвилин; зелений - 1-3 хвилини.
Написати відгук