Булгур відомий як «середземноморський рис», який використовується в кулінарії вже 8000 років. Таку назву він отримав через те, що в стародавні часи панував на території Середземномор'я і використовувався в стравах в якості головного інгредієнта замість рису.
Булгур входить до складу більшості національних страв багатьох народів світу. Страви, приготовані з нього, набагато смачніше, ніж при використанні традиційних видів рису, і більш корисні, адже булгур містить багато білків і клітковини, необхідних людині.
Булгур виготовляється із зерна пшениці дурум елітних сортів. Він може бути гарніром, замінити звичайний рис в будь-яких стравах. Булгур поєднується з м'ясом і рибою, служить начинкою при фарширування овочів, додається в салати і супи, використовується для приготування десертів. У Лівані з булгуром готують арабська пила, в Кіпрі і в Греції з булгура готують весільний плов, а в Туреччині - традиційний «суп наречених». Час приготування продукту - всього лише 15-20 хвилин.
У лінійці ТМ «ОЛІМП» налічується 6 позицій булгура, різних як за крупності зерна, так і за наявністю добавок:
Булгур дрібний - це найдрібніший помел булгура, який відмінно підходить для фарширування перцю, голубців, для десертів і пирогів, гарнірів. Його не потрібно варити, достатньо залити окропом і через 15 хвилин блюдо буде готово.
Булгур класичний - це грубий помел булгура, який використовується в якості гарніру, в супах і салатах.
Булгур темний - виготовлений з особливого сорту дурум. Використовується для кюфта, в салатах і супах, в якості гарніру.
Булгур з макаронними виробами - це середній помел булгура з додаванням смаженої вермішелі. Він використовується як гарнір.
Булгур з сушеними овочами - це середній помел булгура з додаванням сушеного лука, паприки, моркви. Використовується як гарнір.
Булгур для плову - це грубий помел булгура, оброблений за спеціальною технологією. Завдяки більш тривалій обробці парою, булгур набуває додаткові смакові якості, властиві плову.
Основні переваги булгура:
- булгур не потрібно промивати перед приготуванням, так як при його виробництві використовуються високі температури, що призводить до стерилізації поверхні зерна;
- він не розварюється і не злипається;
- якщо перед варінням булгур обсмажити на вершковому або рослинному маслі, це додасть йому приємного аромату і тонкого горіхового присмаку;
- булгур ТМ «ОЛІМП» не містить шкідливих речовин, так як він вирощується в природних умовах на плідних українських чорноземах;
- є дієтичним продуктом, в 100г приготованого булгура налічується всього лише 83 ккал;
- булгур багатий складними вуглеводами і містить максимальну кількість поживних речовин;
- продукт здатний витримувати тривале зберігання.
Вживання булгура рекомендується для здорового і смачного харчування, а асортимент ТМ «ОЛІМП» задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.