Печериця - це вид грибів, які належать до роду печериць. Біла печериця в дикій природі росте на узліссях лісів, у садах, іноді на купах перепрілого гною. Біла печериця - найпоширеніший гриб у світі. Дикорослі білі печериці, як правило, мало цікавлять грибників, тому що до них не підходить жоден із таких способів заготовки: засолення, сушка, маринування. Печериці містять білки , вуглеводи (клітковину і цукор), мінеральні речовини (залізо, калій, цинк, фосфор) і вітаміни: E, D, B. Печериці мають антибактеріальної і протипухлинну активність. Вживання печериць знижує ризик захворювання атеросклерозом і зменшує рівень холестерину в крові. Інформація, що міститься в печериці пантотенова кислота допомагає зняти втому.
Написати відгук