Шпроти — це рибні консерви, подібні бутерброди можна готувати або на свято, або просто в якості повсякденної їжі, ці продукти дуже поширені в побуті. Харчування ними викликає багато побоювань, наскільки корисно і шкідливо таке ласощі?
Корисні властивості шпрот.
Головним плюсом вживання таких продуктів є їх швидка засвоюваність організмом, білки легко розщеплюються і залишають корисні амінокислоти. Амінокислоти, у свою чергу, регулюють правильну роботу серцево — судинної системи, позитивно впливають на життєдіяльність мозку, усувають запаленням суглобів і можливість виникнення депресії.
У шпроти в олії містяться необхідні групи вітамінів, полдезных для організму, такі як А, Е і В, також присутні мінеральні речовини, в тому числі і кальцій для зміцнення кісток і зубів. За рахунок усіх цих компонентів процес старіння значно сповільнюється і не прогресує, служить для профілактики і своєчасної діагностики цукрового діабету та остеопорозу.
Шкідливі властивості шпрот.
Шпроти в олії не рекомендується вживати людям, страждаючим алергічними реакціями, адже цей продукт запросто може викликати алергію навіть у здорової людини.
Всі шпроти коптяться і в результаті цього виробляється такий елемент як бензопирен. Його відносять до групи канцерогенів, тобто зловживати ним не варто.
Для схуднення шпроти точно не підійдуть, у них досить висока калорійність.
Якщо цим продуктом сильно не захоплюватися і вживати в міру, то, безсумнівно, він не викличе ніякої шкоди. У всіх консервованих продуктах є свої позитивні і негативні сторони.
Написати відгук